Laatste 4 geplaatste artikelen

Foto's van de dodenherdenking op 4 mei 2021 te Loenen zijn toegevoegd aan de FOTOALBUMS.
Klik hier om de foto's rechtstreeeks te benaderen.

2Op 4 mei 2021 kreeg de Nederlandse UNIFIL Vereniging gelegenheid aanwezig zijn tijdens de kranslegging bij het monument op de Johannes Postkazerne te Havelte. We waren daar speciaal toe uitgenodigd door de Regimentscommandant 44 Painfbat, Regiment Infanterie Prins Johan Willem Friso.

KapelEreveldLoenen
 
Beste UNIFIL-lers,
 
In tegenstelling tot vorig jaar is het dit jaar weer mogelijk om het Ereveld te Loenen  te bezoeken op 4 Mei. Het blijft uiteraard wel van belang dat we de coronaregels blijven volgen. Tot 15.00 uur worden er opnamen gemaakt voor de NPO en daarna is het Ereveld geopend. 

Beste leden van de UNIFIL vereniging,

Toen ik een jaar of negentien was, mocht ik deel uitmaken van het Nederlandse UNIFIL Detachement en was ik zes maanden geplaatst in Zuid-Libanon bij de Paost-cie ( post 7-8 / Heavy Weapon Town ). 

Die uitzending heeft op mij ( als toen een jonge gast ) best wel indruk gemaakt.

Het was een mooie tijd : heb veel mogen zien en mogen meemaken , de onderlinge kameraadschap, voor mij één groot avontuur - maar ik kwam wel snel tot het besef dat ik blij mocht zijn dat ik in Nederland ben geboren en in Nederland ben opgegroeid.

Naderhand ben ik nooit terug geweest in Libanon, maar regelmatig denk ik toch aan dat land en probeer de ontwikkelingen in de regio te volgen.

Dat Libanon en haar bewoners met grote

...

Nieuwe initiatieven op de website

Deze onderdelen zijn ook in het menu INITIATIEVEN terug te vinden onderaan elke pagina

Kaart UNIFIL PostenInteractieve kaart UNIFIL gebied


De splinternieuwe interactieve kaart van ons missiegebied staat vanaf nu online.

Hierop staan zogenaamde "hotspots", locaties van de posten. Als u met de muis hierover beweegt wordt het plaatje van de betreffende post getoond.

Klikt u op het plaatje krijgt u een aparte pagina van de post met alle bekende informatie.

KLIK HIER OM NAAR DE INTERACTIEVE KAART TE GAAN

terugkeerreizenfinalReizen naar Libanon

Het terugkeren naar het voormalige missiegebied word steeds populairder.

Wij als UNIFIL Vereniging willen de mensen die voornemens zijn dit te doen zoveel mogelijk behulpzaam zijn. Daarom een pagina vol met informatie over reisdocumenten, vaccinaties, vergunningen, maar ook waar u voor op moet passen.
Vermeldingen naar hotels en bezienswaardigheden en reisverhalen met foto's van collega's die al eerder een terugreis hebben gemaakt.

LEES MEER OVER REIZEN NAAR LIBANON

terugkeerreizenfinalAdoptiegraven

De Oorlogsgraven Stichting(OGS) biedt de mogelijkheid om graven, waarvan geen nabestaanden meer bekend zijn, te adopteren. De bedoeling is dan wel dat je regelmatig de graven bezoekt en ze voorziet van een bloemetje of klein plantje. Daarnaast wordt gevraagd je in te spannen om zoveel mogelijk informatie over de gevallenen te verzamelen en op de website van de OGS te plaatsen bij desbetreffend slachtoffer.

KLIK HIER OM NAAR DE KAART ADOPTIEGRAVEN TE GAAN

Waarom deze Vereniging

Een vereniging van en voor Unifillers.

nuv-home-waarom.png

De Nederlandse UNIFIL Vereniging (NUV)

 

is in 1999 opgericht en is in principe alleen vóór UNIFIL-militairen, Dutchbatt en Dutch Infantry Coy en hun familieleden. Te midden van het woud aan kleine organisaties vond men toen de tijd rijp voor een grote en vooral autonome club waar men elkaars taal spreekt en elkaar begrijpt. De vereniging is ingeschreven in het Defensie Reünieregister Veteranenorganisaties en lid van het Veteranenplatform, de instantie waarbij alle veteranengroepen zijn aangesloten. Dit bevordert de onderlinge saamhorigheid, en komt belangenbehartiging ten goede.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dubbel Vier

DV HomeDe Nederlandse UNIFIL Vereniging heeft een eigen verenigingsblad genaamd Dubbel Vier dat vier keer per jaar uitkomt. De bedoeling van dit blad is; het onderling contact, het verstrekken van informatie, opinie en overige wetenswaardigheden van en over Unifillers.

Lotto
VFonds
Bank Giro Loterij
Veteraneninstituut
Omroepv.nl
Landelijk zorgsysteem voor veteranen

Artikel serperator NUV

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!
Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden.
De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd.
Created & Designed by WEBDIEZAIN