Bestuursfuncties en de gewenste competenties

In de dubbel vier die komende week uitkomt wordt de procedure voor bestuursverkiezing op de ALV van 27 november beschreven. Leden die interesse hebben in een bestuursfunctie kunnen dit kenbaar maken op deze website. Klikt u op naastgelegen knop komt u op de pagina "Bestuursfuncties en de gewenste competenties".

Hierin staan alle bestuursfuncties en de gewenste competenties. Aan de onderzijde van die pagina kunt u op de knop klikken die u naar het aanmeldformulier brengt.

Sunset March, Nijmegen

13
November 2021

"De Oversteek"


13 november 2021 om 16:30 uur
Winselingseweg, Nijmegen (onder de brug)
Duur ca. 15 minuten

Tijdens de operatie "Market Garden" hebben Amerikaanse troepen de brug bij Nijmegen ingenomen door deze van twee kanten te bestormen.

Op de plaats van de Sunset March(de Oversteek) zijn 49 militairen omgekomen in een poging de Waal in bootjes over te steken.

Aanmelden bij Joop Hoek jhoek177@gmail.com

Uitleg

De Sunset March is een korte mars van ongeveer 15 minuten en wordt dagelijks gelopen sinds 19 oktober 2014 als eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op de brug zijn 48 paren lampen geplaatst die 1 voor 1 aan gaan en zo de mars "begeleiden". Deze lampen symboliseren de 48 militairen die direct gesneuveld zijn bij deze oversteek. Aan het einde van de brug gaan we de trap af en daar aangekomen gaan de lampen aan onder de brug, een eerbetoon aan het 49e slachtoffer van de oversteek die later is gesneuveld.

Laatste 4 geplaatste artikelen

BlauwKoordBeste UNIFiller, 
 
U kunt zich vanaf nu aanmelden voor de oefening Blauw Koord die wordt gehouden op 26 en 27 oktober. Tijdens deze oefening is de rol van de Unifiller om samen met militairen van het 44ste Painfbat op te trekken en een parcours af te leggen. Het doel is om contact te maken met de militairen, zoek de verbinding door het gesprek aan te gaan.  Je loopt mee in tenue Oud Groen en het wordt een lange dag, kortom je fysiek moet in orde zijn. 

Toen in mei 1940 het Duitse leger Nederland binnenviel vonden de eerste schermutselingen plaats in Roermond. Korporaal Piet Touw was ingezet bij de verdediging van de spoorbrug over de Maas bij Buggenum. Bij de verdediging van zijn vaderland sneuvelde Piet Touw daar in de nacht van 9 op 10 mei 1940 als een van de eerste, zo niet de eerste Nederlandse militair die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland om het leven kwam. Piet kreeg zijn laatste rustplaats in een oorlogsgraf op het kerkhof in Maasniel (gemeente Roermond).

Rouwkaart Jan de Breet p.1

Ons bereikte het droevige bericht dat op zondag 5 juli Jan de Breet is overleden.

Jan heeft van 17-11-1982 t/m 30-03-1983 uitgezonden geweest naar Libanon.
Helaas is bij ons onbekend op welke post Jan heeft gediend.

 

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Correspondentieadres: IJsselstraat 61, 7333HJ APELDOORN

FB IMG 1631792266476Op maandag 14 september 2021 is na een lange periode van ziekte Aart van de Rest in het bijzijn van zijn familie overleden.

Aart diende van augustus 1981 tot januari 1982 in Libanon als onderdeel van het stafwacht peloton te Al Yatun.

 

Aart is 60 jaar oud geworden.

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Wij wensen de nabestaanden en allen die Aart kenden veel kracht en sterkte toe met het verlies.

 

Nieuwe initiatieven op de website

Deze onderdelen zijn ook in het menu INITIATIEVEN terug te vinden onderaan elke pagina

Kaart UNIFIL PostenInteractieve kaart UNIFIL gebied


De splinternieuwe interactieve kaart van ons missiegebied staat vanaf nu online.

Hierop staan zogenaamde "hotspots", locaties van de posten. Als u met de muis hierover beweegt wordt het plaatje van de betreffende post getoond.

Klikt u op het plaatje krijgt u een aparte pagina van de post met alle bekende informatie.

KLIK HIER OM NAAR DE INTERACTIEVE KAART TE GAAN

terugkeerreizenfinalReizen naar Libanon

Het terugkeren naar het voormalige missiegebied word steeds populairder.

Wij als UNIFIL Vereniging willen de mensen die voornemens zijn dit te doen zoveel mogelijk behulpzaam zijn. Daarom een pagina vol met informatie over reisdocumenten, vaccinaties, vergunningen, maar ook waar u voor op moet passen.
Vermeldingen naar hotels en bezienswaardigheden en reisverhalen met foto's van collega's die al eerder een terugreis hebben gemaakt.

LEES MEER OVER REIZEN NAAR LIBANON

terugkeerreizenfinalAdoptiegraven

De Oorlogsgraven Stichting(OGS) biedt de mogelijkheid om graven, waarvan geen nabestaanden meer bekend zijn, te adopteren. De bedoeling is dan wel dat je regelmatig de graven bezoekt en ze voorziet van een bloemetje of klein plantje. Daarnaast wordt gevraagd je in te spannen om zoveel mogelijk informatie over de gevallenen te verzamelen en op de website van de OGS te plaatsen bij desbetreffend slachtoffer.

KLIK HIER OM NAAR DE KAART ADOPTIEGRAVEN TE GAAN

Waarom deze Vereniging

Een vereniging van en voor Unifillers.

nuv-home-waarom.png

De Nederlandse UNIFIL Vereniging (NUV)

 

is in 1999 opgericht en is in principe alleen vóór UNIFIL-militairen, Dutchbatt en Dutch Infantry Coy en hun familieleden. Te midden van het woud aan kleine organisaties vond men toen de tijd rijp voor een grote en vooral autonome club waar men elkaars taal spreekt en elkaar begrijpt. De vereniging is ingeschreven in het Defensie Reünieregister Veteranenorganisaties en lid van het Veteranenplatform, de instantie waarbij alle veteranengroepen zijn aangesloten. Dit bevordert de onderlinge saamhorigheid, en komt belangenbehartiging ten goede.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Dubbel Vier

DV HomeDe Nederlandse UNIFIL Vereniging heeft een eigen verenigingsblad genaamd Dubbel Vier dat vier keer per jaar uitkomt. De bedoeling van dit blad is; het onderling contact, het verstrekken van informatie, opinie en overige wetenswaardigheden van en over Unifillers.

Lotto
VFonds
Bank Giro Loterij
Veteraneninstituut
Omroepv.nl
Landelijk zorgsysteem voor veteranen

Artikel serperator NUV

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!
Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden.
De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd.
Created & Designed by WEBDIEZAIN