Verschenen literatuur (Wateler Vredesprijs)

Via een van onze leden kregen we het blad Mars et Historica toegezonden Jaargang 52 jaar 2018 nr 3 met daarin een artikel over Vredeskrediet voor UNIFIL-veteranen van Drs. Marten van Harten:

"Op zoek naar Johan Wateler, stichter van de Nederlandse Vredesprijs in de Eerste Wereldoorlog"

Lees het hele artikel door te klikken op deze link.

Vreedzaam Verbonden / Belgenmonument Amersfoort

Op 7 oktober 2018 stonden we met een delegatie aan het Belgenmonument in Amersfoort. Als echte vredes soldaten met witte duiven uit Gronsveld, die terstond de thuisreis aanvaardde.

Foto ; Roel Kreijns. Zie voor meer foto's het Album.

35 het lossen van de duiven en balonnen

† Peter Emondt

Ons bereikte het bericht dat op 9 oktober 2018 is overleden P.J.P. (Peter) Emondt. Peter heeft van 10 maart 1979 t/m 19 september 1979 deel uitgemaakt van UNIFIL. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Neer, 12 oktober 2018.

PHOTO 2018 10 11 20 57 16

4FUN for WAR CHILD

SAVE THE DATE: 8.12.2018 BENEFIETCONCERT WAR CHILD!

4FUN Amersfoort, 4 dames die al ruim 6 jaar met passie o.a. nummers van de Andrew Sisters zingen, gaan een benefietconcert organiseren waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan War Child. De dames treden heel veel op voor Veteranendagen, Bevrijdingsfestivals en Defensie. Alle verhalen die ze de afgelopen jaren hebben mogen aanhoren van de veteranen, hebben een diepe indruk achtergelaten bij 4FUN.

Maar ook op een ander sociaal vlak willen zij hun steentje bijdragen.
Kinderen, die in oorlogsgebieden wonen, zouden ze graag willen helpen, zodat ze zich veilig voelen in hun eigen land. Tijdens een mooie benefietavond in het sfeervolle Icoontheater te Amersfoort, zullen verschillende artiesten te zien en te horen zijn. O.a. ballerina's van Studio Pauline, Holland Opera Kinderprojectkoor en 4FUN, onder begeleiding van de New Manhattan Bigband.

Het doel van de avond, is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor WarChild. Deze prachtige avond sluiten we af met een Afterparty. Onder het genot van een hapje en drankje, kunt u nog heerlijk met de voetjes van de vloer. Uw donatie kunt u rechtstreeks via deze actie site 4FUN for War Child of tijdens het benefietconcert doen. Wilt u zeker zijn van een plek, reserveer dan uw kaarten bij het Icoontheater te Amersfoort. Voor slechts Euro 5,00 heeft u uw entreekaart incl. 2 consumptiemunten, klik op deze link www.icoontheater.nl/agenda.html
Voor meer informatie kunt u ons mailen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of volg ons op facebook 4fun-amersfoort!

WC4fun

† J.F. Hugens

Op 19 september 2018 is adjudant b.d. Jo Hugens na een lang ziekbed in zijn woonplaats Vught overleden. Hij is 65 jaar geworden.

Jo is van 29-7-1981 t/m 27-1-1982 als genist werkzaam geweest voor UNIFIL.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

Neer, 24 september 2018.

Rouwkaart Hugens

† Jiles Brouwer

We hebben vernomen dat op zaterdag 22 september 2018 onze collega Jiles Brouwer is overleden. Jiles diende van maart '82 tot oktober '82 in Libanon bij de Charlie compagnie.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 24 september 2018.

Rouwkaart Jiles

† Hans Mars

We hebben vernomen dat op woensdag 5 september 2018 onze collega Hans (J) Mars is overleden. Hans is van 30-09-1981 tot 17-03-1982 in Libanon werkzaam geweest.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 5 september 2018

In de Achterbanier nr. 25, van 10 december 1981, staat op pagina 4 en 5 een artikel over twee broers uit Urk die tegelijkertijd in Libanon gelegerd waren. Een van hen was Hans.

Klik op deze link voor de hele editie.

Adviescommissie stand van zaken per 28 augustus 2018.

De adviescommissie heeft inmiddels alle beoogde interviews gehouden en op papier samengevat. Komende week komt de commissie bijeen om de uitgewerkte interviews te bespreken. Er werden 8 geplande en één zo genaamde "verzoek interview" afgenomen. De datum om hiervoor in aanmerking te komen is inmiddels verstreken. Na het bespreken en gezamenlijk uitwerken van de samenvattingen volgt het formuleren van een advies. Dit advies wordt onderbouwd op schrift gesteld en gepresenteerd aan het bestuur. Daarna volgt op de eerstvolgende ALV de presentatie aan de leden. De adviescommissie blijft voor de presentatie van het advies qua tijdsduur binnen de door het bestuur gestelde termijn.

Met vriendelijke groeten,

Namens de adviescommissie,

Jan Leenslag

Libanonontmoetingsdag 8 september 2018 Boven-Smilde

Op deze dag wordt er in Bovensmilde de 2de Libanon dag georganiseerd. Vorig jaar was dit een groot succes en Angeniska heeft er weer zin in om de 2de Libanon dag te organiseren.  Zet deze dag vast in je agenda!  Deze Unifil ontmoetingsdag is een mooie dag om onder het genot van een hapje en drankje uw oud collega’s weer eens te ontmoeten.

• Unifilshop aanwezig
  • Oude voertuigen
  • Lekkere hapjes
  • Warme maaltijd
  • Koffie en thee gratis

Het hele programma staat in de agenda van de NUV website. U komt toch ook ? SVP graag van te voren aanmelden. Kijk in de agenda.

Met vriendelijke groet

Joop Hoek, uw S3

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt, dankzij de steun van het V-fonds