Inschrijfformulier Bevrijdingsdefilé Wageningen 5 mei 2018

Hieronder treft u het inschrijfformulier voor 5 mei te Wageningen aan. Het evenement heeft enkele nieuwe mensen in de organisatie. Het is van belang dat u zich tijdig opgeeft. Op dit moment is niet duidelijk of er parkeer gelegenheid is en of men met oude legervoertuigen kan meerijden.

Ik wil u verzoeken, indien dit gewenst is, dit toch aan te kruisen. Mocht de mogelijkheden bestaan dan hebben we dit in ieder geval geïnventariseerd.

Als veteraan heeft u elk jaar recht op 1 treinkaartje, deze kunt u aanvragen bij het Veteranen Instituut.

Tot 5 mei

Joop Hoek,  S3/NUV  M 06-54 63 16 86

Inschrijfformulier Bevrijdingsdefilé Wageningen voor leden van de Nederlandse UNIFIL Vereniging

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Voer een geldig email adres in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Uitleg Vrij Vervoer

Let op: Voor een vrij vervoer trein dient men gebruik te maken van het standaard vrijvervoerbewijs bij het Veteranen Instituut.
Veteranen dienen dat zelf bij het Veteraneninstituut aan te vragen (Via Mijn VI).

Tenue Defilé

Oudgroen met groot model onderscheidingen. (zie richtlijnen website NUV)

Rugzakken, tassen enz. zijn niet toegestaan tijdens het Defilé.

Beveiliging
Ongeldige invoer

Contacten met War Child

In maart 2017 hebben we een bedrag van € 2.700 overgemaakt naar War Child in Amsterdam als donatie in het kader van de verkoop landenpin Libanon-Nederland uit onze merchandise-shop. Het was toen de bedoeling dat we de actie coördinator Midden Oosten zouden ontmoeten voor de overhandiging van het bedrag.

Tot heden was dat nog niet gerealiseerd.

Onlangs hebben we de draad daar weer opgepakt en een afspraak gemaakt om in de eerste week van juni 2018 mevrouw Buitenweg actie coördinator Midden Oosten waar Libanon onder valt te mogen ontmoeten in Amsterdam op hun HQ.

We willen onderzoeken in deze eerste kennis making wat we voor elkaar kunnen betekenen in de actie “een safe space voor elk oorlogskind” doe mee! In Libanon leven nu ruim 700.000 gevluchte Syrische kinderen. Elke dag komen er meer bij. Op dit moment zijn er nog lang niet genoeg Safe Spaces om alle kinderen te helpen. Laten we daar nu verandering in brengen.

We zullen de voortgang van dit project met u delen via de website, FB of de Dubbel Vier.

Uw penningmeester, Sjak Neelen

 

* PS: de Libanon/Nederland landen pin is nog steeds te koop in onze webshop of in de merchandise stand bij een activiteit in Nederland.

 pin

uitnodiging veteranencafe 19 april 2018 (en 28 juni)

Uitnodiging;

De Commandant van het Koninklijk Tehuis Militairen & Museum Bronbeek nodigt hierbij alle (postactief & actief dienende) veteranen ( en belangstellenden) met partner in de regio Arnhem uit voor de veteranenborrel op donderdag 19 april 2018. Alle veteranen / belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 16.00 uur voor een hapje en een drankje in de Poorterszaal van het hoofdgebouw op Bronbeek. Het museum is vrij toegankelijk voor de veteranen / belangstellenden en hun partner, aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Indien u ingaat op de uitnodiging verzoek ik u in verband met de catering ons even te bellen of te mailen met hoeveel personen u deelneemt aan de veteranenborrel.

026-376 35 53, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v.Sgt1 Cock Dekker of Sgt1 Ed van Zanten)

Noteert u volgende datum ook alvast in u agenda: 28 juni. 2018

Koninklijk Tehuis voor Militairen & Museum Bronbeek.

bronbeek

 

Unifil Marching Group is op weg

De Unifil Marching Group is op weg naar de Vierdaagse 2018. Voor vrijdag de 13e april 2018 heeft de opgave en betaling plaats gevonden van 13 wandelaars en 1 verzorger die aan de Vierdaagse zullen deelnemen. Ze verblijven die dagen in het speciaal daarvoor opgerichte kamp Heumensoord in Nijmegen. De 102e Vierdaagse in Nijmegen is van 17 tot en met 20 juli 2018.

Ze vertegenwoordigen UNIFIL in een internationaal strijdperk van meer dan 40.000 deelnemers.

Met de eerste trainingstocht in Geldermalsen op 21 april starten ze hun nieuwe seizoen. Ze nemen deel aan de 26e Rode Kruis Bloesemtocht. Vertrek uit de veilinghallen Deilseweg 7, 4191 NX Geldermalsen

We wensen ze veel wandelplezier, zonder blessures.

Neer, 14 april 2018.

4daagse2017

Han ten Hage overleden

We hebben vernomen dat op dinsdag 3 april is overleden onze collega Han ten Hage. Han is van 02-12-1981 tot 17-03-1982 gelegerd geweest op 7-4 Maydal Zun, als rodiotelefonist op de C compagnies-staf.

De uitvaart vindt vrijdag plaats om 10:30 uur bij begraafplaats “Schollevaar“ te Capelle aan den IJssel.

Belangstellenden zijn welkom, als het kan met blauwe baret.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 5 april 2018.

Jacques van de Ven overleden

Onlangs bereikte ons alsnog het bericht dat op 17-02-2018 Jacques (J.G.J.M.) van de Ven (1940) is overleden. Jacques was als beroeps voor UNIFIL werkzaam in de periode 10-03-1979 t/m 25-09-1979. Hij schreef in Libanon al voor onze Dubbel Vier. Onderstaand artikel is in de Bond van Wapenbroeders verschenen.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 31 maart 2018

 ven

Communicatie na de ALV

Na de ALV van zaterdag 17 maart 2018 hebben mij een aantal leden gebeld en gemaild. Alle ideeën, mails, brieven etc. worden op de bestuursvergadering van 11 april als ingekomen stuk behandeld. Op deze dag zal ook de commissie van wijze mannen worden samengesteld. De bevindingen van deze commissie, het toekomstige beleid, en wisselingen in het bestuur zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op de website, Facebook pagina en de Dubbel Vier.

Dus heb je een positieve bijdrage, neem dan contact met mij op.

Bestuur Nederlandse Unifil Vereniging
namens hen,

J.A.M.M.(Sjak) Neelen

Voorzitter ai, penningmeester en ledenadministratie

logo nuv

Ericalaan 16| 6086 CV Neer (L)
Mobiel 06-21 53 52 05 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Presentatie reünie 2019

Tijdens de ALV op 17 maart heeft Hans van Lent een presentatie gegeven over de stand van zaken. De techniek liet hem in de steek zodat zijn mooie Powerpoint-presentatie niet getoond kon worden. Hieronder alsnog een weergave van deze presentatie:

reunie2019 1

reunie2019 2

reunie2019 3

reunie2019 4

reunie2019 5

reunie2019 6

reunie2019 7

reunie2019 8

Afscheid op de ALV

Zaterdag 17 maart jl. heeft, tijdens de ALV, onze voorzitter Yeb-Jan Joustra  aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen als bestuurslid. 

Onze vereniging is hem veel dank verschuldigd voor zijn opbouwwerk, op  vele vlakken, in de afgelopen jaren.

Wij wensen hem, namens alle leden, veel succes voor de toekomst en hopen  hem te blijven ontmoeten op onze activiteiten.

In deze ALV is door de leden aan het bestuur geadviseerd om een commissie van wijze mannen samen te stellen. Deze commissie zal met het bestuur het  gesprek aangaan en hierin hun visie kenbaar maken hoe de toekomst van onze vereniging en het bestuur er uit zou moeten zien.

Er is tot nu toe een lijst met 10 mensen samengesteld. Deze lijst met namen  wordt besproken in het bestuur. Hiervan worden drie mensen uitgenodigd voor een eerste gesprek.

De eerstvolgende bestuursvergadering zal in april 2018 plaats vinden.

Bestuur Nederlandse Unifil Vereniging
namens hen,

J.A.M.M.(Sjak)  Neelen

Voorzitter ai, penningmeester en ledenadministratie

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Datum : 11 april 2018
12
13
15
16
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30

logo lzv web