Doetinchem een succes

We hadden al eind 2017 met de Gemeente Doetinchem contact voor het invullen van hun veteranendag 2018 op zaterdag 16 juni. De voorgaande samenwerking was blijkbaar heel goed bevallen.

Om 10.22 uur reed ik die dag langs de Raadhuisstraat in Doetinchem. Een hoek van de Markt was afgezet voor militairen, hun uitrusting en een keur van witte en groene voertuigen. De mannen waren aan het uitpakken en hadden zich voor deze klus omgekleed in overall of T-shirt / oud groen. Blijkbaar hebben we een paar leden die er hun hand niet voor omdraaien om binnen anderhalf uur een compound midden in Doetinchem neer te zetten. Deze bestond uit een media boogtent, roadblock, merchandise stand, witte Nekaf, YA 328, mobiele veldkeuken, YP 408 gewondenbank, slagboom, Friese ruiters etc. Het enige wat nog ontbrak was dat het geheel was afgezet met prikkeldraad.

Het opstarten van de dieselgestookte mobiele veldkeuken was een tijdje onzichtbaar door de zwarte rookwolken waar dit mee gepaard ging.

De burgers en andere belangstellende vonden hun weg midden door onze post 7-22. Bij de veldkeuken en aan de tafels in de directe nabijheid werden vragen gesteld en beantwoord. Menigeen vertelde daar ook hun eigen verhaal of van hun vader of grootvader.

Op deze dag worden we als veteraan herkend en erkend. Een leuk uitstapje voor menig NUV lid want ik zie ook nieuwe gezichten uit onze vereniging die hun ervaringen delen met elkaar over andere activiteiten die we organiseren zoals de motortoertocht en de oefening Blauw Koord.

De keukentafel vol met etenswaren en frisdrank in het zonovergoten Doetinchem bleef de hele middag volstaan. Dat deed mij denken aan de keuken prefab bij de Charlie op CP 7-4 waar van s ’morgens vroeg tot s ávonds laat de tafel gedekt stond. Er werd ook de hele dag door de postbewoners gegeten. Mensen die net de nachtwacht op het kotje achter de rug hadden. Chauffeurs die te laat terug waren van een rit voor het middag eten. Of een avondpatrouille die al voor af at omdat ze na afloop van de patrouille de hond in de pot vonden.

Ik ben er trots op dat we dit soort activiteiten met het juiste witte materiaal kunnen organiseren. En voor mijzelf is het gewoon een leuke dag om onze leden te kunnen ontmoeten, en een praatje te maken om te horen hoe men het veteraan zijn beleefd op deze dagen.

Neer, 17 juni 2018

FAKKELDEFILE 18 SEPTEMBER TE EINDHOVEN

Elk jaar op 18 september herdenkt Eindhoven de bevrijdingen 1944 door de Amerikaanse 110 ste Airborne Division en het tweede Britse leger met het Fakkel-defilé in de Eindhovense binnenstad. Het programma van het fakkeldefilé op het Stadhuisplein ziet er als volgt uit:

· 19:00 – 19:45 uur Muzikaal voorprogramma

· 19:45 – 19:55 uur Optreden van het Eindhovense Gilden

· 19:55 – 21:20 uur Ceremonie fakkeldefilé

Zoals ieder jaar wordt u als deelnemer verwacht zich op 18 september tussen 19:00 – 19:30 uur te melden bij de organisatie ter hoogte van het podium op het 18 Septemberplein. De stoet zal om 19:45 uur vertrekken naar het Stadhuisplein via de Demer – Marktstraat – Markt – Jan van Lieshoutstraat – Catharinaplein – Kerkstraat – Wal – Stadhuisplein.

Ook dit jaar is het de wens van de organisatie dat de NUV zal deelnemen met een detachement. Ik wil jullie dan ook verzoeken om voor 7 juli 2018 aan te melden voor dit evenement. Geef dan het volgende aan:

· Naam:

· Aantal personen:

· Loop je mee in Detachement: ja/neen

· Tribunekaarten gewenst stadhoudersplein: ja/neen Bij Ja: Aantal kaarten

· Stoel gewenst bij monument Stadhouders plein:

· Kom je naar de receptie: ja/neen Bij Ja: Aantal personen

Je bent vanaf 13.00 uur welkom in de Treffer Smitsstraat 17, 5611 HM Eindhoven Vanuit de Treffer vertrekken we om omstreeks 18.45 uur richting het Septemberplein. Tenue is: oud groen/blauw koord en sjaal/Baret. Voor kledinginstructie en het dragen van onderscheidingen raadpleeg de tenue voorschriften op deze website

Geef je deelname door aan mij per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen beik ik te bereiken onder mijn mobielnummer 06-54 63 16 86

Tot 18 september.

Met blauwen groet,

Joop Hoek S3/NUV

 

UPDATE Nederlandse Veteranendag 2018 - 30 juni

Update d.d. 10-06-2018:

Beste Unifillers,

Vele van jullie hebben zich aangemeld voor de NLVD op 30 juni te Den Haag. De lijst met aanmeldingen zijn reeds ontvangen en we zullen ook dit jaar weer met een groot detachement aantreden. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zullen de maaltijd/consumptie/opstapkaarten en tribunekaarten NIET rechtstreeks naar het huisadres worden gestuurd maar zullen deze bescheiden, net als voorafgaande jaren, worden uitgereikt bij de Unifil merchandisestand van Berry. ( Veteranen Plaza , Pagodetent ~Unifil ) Hier moet je je dus melden en krijg je de aangevraagde bonnen/toegangsbewijzen uitgereikt, en NIET in tent B zoals in de brief staat die je ontvangen hebt.

Nog even en dan is het zover. Ik kijk er naar uit en hoop jullie allen op 30 juni aan te treffen op het Malieveld.

Met vriendelijke groet,

Joop Hoek S3/NUV M 06-54 63 16 86

 

Originele tekst:

Beste Unifillers,

De inschrijfdatum om je te kunnen aanmelden voor de NLVD 2018 op 30 juni op het malieveld te Den Haag is vanaf 1 mei gesloten. Alle mensen die zich hebben opgegeven en uw aanmelding wordt gehonoreerd, zullen de daarbij behorende NS-vervoersbewijzen uiterlijk 2 weken voor het evenement worden toegezonden. 

Alle overige bescheiden ( maaltijdkaart, tribunekaart en/of opstapkaart historische voertuigen voor u en uw partner) worden eveneens meegestuurd met de NS-vervoersbewijzen door het VI.  Mochten jullie een week voor het evenement nog geen envelop ( met inhoud) hebben ontvangen, neem dan contact op met het Veteraneninstituut via telefoonnummer 088-3340000

Ook als je je niet tijdig hebt ingeschreven ben je natuurlijk ook van harte welkom op het Malieveld. Echter voor het eten en drinken moet je dan zelf zorgdragen. Iedere Unifiller kan meelopen in het defilé. 

Uiteraard zullen we met de merchandise stand van Berry aanwezig zijn. Hij heeft weer leuke nieuwe gadgets ingekocht. Dus ga zeker even bij hem langs.

Laten we hopen dat het net als andere jaren weer mooi weer wordt en dat we er weer een geslaagde dag van maken met elkaar. ik heb er in ieder geval zin in. 

Tot 30 juni op het Malieveld. 

Groeten,

Joop Hoek, S3/N

AANMELDEN VOOR ERECOULOIR PRINSJESDAG OP 18 SEPTEMBER TE DEN HAAG

binnenhof 2008 prinsjesdag

 

Beste Unifillers,

Het is weer mogelijk om u aan te melden voor dit evenement. Voor de degene die zich aanmelden ontvang ik graag de volgende gegevens:

· Naam, adres en woonplaats

· Telefoonnummer waar u op bereikbaar bent

· Uw militaire registratienummer.

 

Als vereniging kunnen wij maximaal 8 kandidaten aanleveren. Maar dit impliceert niet dat u ook allen kunnen deelnemen. Deze selectie zal door het VP gedaan worden.

U kunt zich tot 15 juli 2018 aanmelden bij per mail bij onze S3 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand treft u informatie aan ten aanzien van het tenue en het dragen van insignes.

Het is vaak een lange dag waar u lang moet staan. Ben u daarvan bewust als u zich opgeeft.

 

Met Blauwe groet,

Joop Hoek uw S3, Mobielnummer +316 546 31 686

 

Link naar informatie ten aanzien van het tenue en het dragen van insignes.

 

Adviescommissie stand van zaken per 1 juni 2018.

  • De adviescommissie heeft intern de taken, rollen en verantwoordelijkheden verdeeld. Er is intern gekozen voor één woordvoerder en aanspreekpunt. Deze rol wordt vervuld door Jan Leenslag. De rol van woordvoerder en aanspreekpunt houdt géén voorzitterschap in. De overige taken en verantwoordelijkheden zijn gelijkelijk verdeeld over de drie leden van de commissie.
  • In verband met vakantie vindt de eerst volgende vergadering van de commissie plaats op 19 juni aanstaande. Daar wordt met name de rest van de tijdslijn vastgesteld en de te houden interviews verdeeld.
  • Kort na 19 juni zal de adviescommissie aanvangen met het afnemen van interviews, als eerste zijn de leden van het bestuur aan de beurt zoals dat kort vóór de laatste ALV bestond. Daarnaast zullen de eerste zes aanmeldingen voor een interview van de overige leden worden gehonoreerd. In onderling overleg tussen de leden van de adviescommissie kan van het aantal van zes worden afgeweken. Uiteraard vinden alle interviews in volledige vertrouwelijkheid plaats. De inhoud van de interviews en de daar aan gekoppelde namen zullen uitsluitend bij de leden van de adviescommissie bekend zijn.
  • De adviescommissie streeft er naar de interviews vóór 20 juli afgerond te hebben om de door het bestuur gestelde deadline te kunnen halen. Uitsluitend om redenen van zorgvuldigheid zal deze overschreden worden.
  • Vanaf heden is het mailadres van de commissie bereikbaar voor hen die (in volledige vertrouwelijkheid) zijn verhaal / ervaring / mening etc wil delen met de leden van de adviescommissie. De mails worden meegenomen ter ondersteuning van het uiteindelijke advies omtrent een toekomstbestendige vereniging. (Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Via bovenstaand mailadres kun je je ook opgeven voor de interviews. In principe geldt de volgorde van aanmelden als volgorde van interviewen.

Neer, 02-06-2018

† Victor Blom overleden

We hebben vernomen dat op vrijdag 25 mei onze collega Victor (V.J.) Blom (1961) uit Geertruidenberg plotseling is overleden. Victor was in de periode 24-09-1980 t/m 01-04-1981 gelegerd op Post 7-13 Scribbin bij de Alpha-cie, 3e peloton.

Na zijn diensttijd heeft Victor bij 30 Natres-bataljon gewerkt.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 27 mei 2018.

† Han ten Hage overleden

We hebben vernomen dat op dinsdag 3 april is overleden onze collega Han ten Hage. Han is van 02-12-1981 tot 17-03-1982 gelegerd geweest op 7-4 Maydal Zun, als rodiotelefonist op de C compagnies-staf.

De uitvaart vindt vrijdag plaats om 10:30 uur bij begraafplaats “Schollevaar“ te Capelle aan den IJssel.

Belangstellenden zijn welkom, als het kan met blauwe baret.

We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Neer, 5 april 2018.

UN peacekeepersday dinsdag 29 mei in de Treffer Eindhoven

De Internationale Dag van de UN Peacekeepers

In dienst van de vrede

Op 29 mei wordt wereldwijd de International Day of the UN Peacekeepers gevierd. Een dag, in 2003 ingesteld om eer te betonen aan de mannen en vrouwen, die als blauwhelmen onder de vlag van de VN gediend hebben of dienen, voor hun hoge niveau van professionaliteit, toewijding en moed.

Tevens wordt stilgestaan bij hen, die bij de uitvoering van hun taken in dienst van de vrede hun leven gaven.

In 2018 ‘viert’ de VN 70 jaar Peacekeeping (1948-2018). Het is ook precies dertig jaar geleden dat aan de VN Peacekeeping Forces de Nobelprijs voor de Vrede werd toegekend.

Nederland heeft aan 56 vredesmissies deelgenomen, waaronder vele onder de vlag van de VN – Blauwhelmen. Nederland kent derhalve vele veteranen van VN vredesmissies, van oud naar jong, van de eerste VN vredesmissie tot en met MINUSMA anno nu.

In Nederland is er nog niet stilgestaan bij UN Peacekeepers Day. Stichting Veteranen Brabant Zuid-Oost brengt daar verandering in en viert deze dag met een avondinloop in Veteranen Inloophuis De Treffer in Eindhoven op dinsdag 29 mei. Onder andere met een lezing van (VN) veteraan Rob Sondag.

Het programma van deze dag vindt u in de bijlage  (ontvangst vanaf 19:00 - de deur is open vanaf 18.00 uur.)

Het lijkt ons mooi als vele VN veteranen aansluiten om deze bijzondere dag bij te wonen, om zo deze bijzondere dag ter ere van hen inhoud te geven. Vanzelf vragen we om de blauwe baret mee te nemen, dit ten behoeve van het maken van een groepsfoto.

 

Met blauwe groet,   Joop Hoek, S3 NUV

 

 

Artikelen voor onze redacteurs gezocht

Het verheugt ons u te kunnen mededelen dat we weer een redacteur hebben voor onze Dubbel Vier.

Nadat onze (oud) redacteur Erik Kuiper is gestopt met het maken van onze DV zijn we naarstig op zoek gegaan naar een redactie die hem gaat opvolgen.

De afgelopen weken hebben we daar een aantal mailtjes en telefoontjes aan besteed. Uiteindelijk hebben we als eerste Kees Hendriks uit IJmuiden gesproken in Houten op 16 mei 2018. Kees gaat aan de slag met het verzamelen van artikelen en foto's voor de volgende DV uitgave. Hij heeft daarbij alle steun van jullie bij nodig.

Zonder kopij wordt er geen DV meer uitgebracht.

Wil je Kees ontmoeten? Dat kan op onze motortoertocht op 19 mei a.s. waar hij aan deelneemt. Maar je kunt hem ook bellen op M 06-465 55 977 of mailen :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Als bestuur en leden van de Nederlandse Unifil vereniging zijn we nog steeds op korte termijn naarstig op zoek naar een aantal mensen die het redactie werk met Kees willen oppakken. Dat betekent foto’s (uit het archief) en artikelen verzamelen / schrijven om de volgende uitgave van de DV bij 1.300 leden op de deurmat te krijgen.

Heeft u belangstelling om dit vrijwilligerswerk voor de vereniging te verrichten ? Mail  of bel M 06-21 53 52 05 met Sjak Neelen.

Artikel serperator NUV

Lidmaatschap

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : 13 maart 2018
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31

logo lzv web