Laatste 4 geplaatste artikelen

4f88cb04 95f4 48cd a2fe 90243c04475e

Wie heeft zijn vader, collega Unifiller, Ron van der Sluijs (1963) gekend? Ron diende in Libanon van 24-11-1982 tot 23-03-1983 op post 7-23.

logowfvOp zaterdag 11 september is het zover: de afsluiting van de 8e editie van de Walk4Veterans!

De Walk4Veterans is dé sponsorloop voor projecten voor militairen en veteranen. En gelukkig kunnen we dit jaar weer afsluiten met een gezamenlijke loop.

Er kan gekozen worden voor 5, 10 of 20 kilometer. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een lekker kopje koffie of thee waarna men op pad gaat over de prachtige Utrechtse Heuvelrug. De 10 en 20 kilometer lopers hebben een rustpunt waar hen wat te eten en te drinken aangeboden wordt, de 5 kilometer lopers krijgen bij vertrek al wat lekkers mee. Bij terugkomst ontvangt

...

airborne

Van 2 augustus tot en met 26 september 2021 kunt u, als individuele wandelaar, de Alternatieve 74ste Airborne Wandeltocht wandelen op uw eigen gemak en daar ook nog een medaille of wing voor krijgen. 

VeteranenTenueIedereen die bekend is bij het VI heeft in juni 2021 de brief van Defensie ontvangen getekend door Generaal-Majoor Jeulink. In deze brief wordt het nieuwe veteranentenue van de Landmacht behandeld. Met een bijlage over de draagwijze en een formulier om de kosten van aanschaf te decalareren bij defensie. Er zijn een aantal mensen die ons hebben gebeld over dit onderwerp, en op de ALV van 3 juli 2021 heeft een lid dit gepresenteerd en is dit kort besproken. Diverse mensen hebben zich voorgenomen om de winkel van Rick Moorman House of men te gaan bezoeken.

Nieuwe initiatieven op de website

Deze onderdelen zijn ook in het menu INITIATIEVEN terug te vinden onderaan elke pagina

Kaart UNIFIL PostenInteractieve kaart UNIFIL gebied


De splinternieuwe interactieve kaart van ons missiegebied staat vanaf nu online.

Hierop staan zogenaamde "hotspots", locaties van de posten. Als u met de muis hierover beweegt wordt het plaatje van de betreffende post getoond.

Klikt u op het plaatje krijgt u een aparte pagina van de post met alle bekende informatie.

KLIK HIER OM NAAR DE INTERACTIEVE KAART TE GAAN

terugkeerreizenfinalReizen naar Libanon

Het terugkeren naar het voormalige missiegebied word steeds populairder.

Wij als UNIFIL Vereniging willen de mensen die voornemens zijn dit te doen zoveel mogelijk behulpzaam zijn. Daarom een pagina vol met informatie over reisdocumenten, vaccinaties, vergunningen, maar ook waar u voor op moet passen.
Vermeldingen naar hotels en bezienswaardigheden en reisverhalen met foto's van collega's die al eerder een terugreis hebben gemaakt.

LEES MEER OVER REIZEN NAAR LIBANON

terugkeerreizenfinalAdoptiegraven

De Oorlogsgraven Stichting(OGS) biedt de mogelijkheid om graven, waarvan geen nabestaanden meer bekend zijn, te adopteren. De bedoeling is dan wel dat je regelmatig de graven bezoekt en ze voorziet van een bloemetje of klein plantje. Daarnaast wordt gevraagd je in te spannen om zoveel mogelijk informatie over de gevallenen te verzamelen en op de website van de OGS te plaatsen bij desbetreffend slachtoffer.

KLIK HIER OM NAAR DE KAART ADOPTIEGRAVEN TE GAAN

Waarom deze Vereniging

Een vereniging van en voor Unifillers.

nuv-home-waarom.png

De Nederlandse UNIFIL Vereniging (NUV)

 

is in 1999 opgericht en is in principe alleen vóór UNIFIL-militairen, Dutchbatt en Dutch Infantry Coy en hun familieleden. Te midden van het woud aan kleine organisaties vond men toen de tijd rijp voor een grote en vooral autonome club waar men elkaars taal spreekt en elkaar begrijpt. De vereniging is ingeschreven in het Defensie Reünieregister Veteranenorganisaties en lid van het Veteranenplatform, de instantie waarbij alle veteranengroepen zijn aangesloten. Dit bevordert de onderlinge saamhorigheid, en komt belangenbehartiging ten goede.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dubbel Vier

DV HomeDe Nederlandse UNIFIL Vereniging heeft een eigen verenigingsblad genaamd Dubbel Vier dat vier keer per jaar uitkomt. De bedoeling van dit blad is; het onderling contact, het verstrekken van informatie, opinie en overige wetenswaardigheden van en over Unifillers.

Lotto
VFonds
Bank Giro Loterij
Veteraneninstituut
Omroepv.nl
Landelijk zorgsysteem voor veteranen

Artikel serperator NUV

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!
Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden.
De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd.
Created & Designed by WEBDIEZAIN